Министерството на правосъдието внесе днес за обществено обсъждане нови промени

...
Министерството на правосъдието внесе днес за обществено обсъждане нови промени
Коментари Харесай

Предложение: 5 години затвор за търговци, дали или поискали подкуп

Министерството на правораздаването внесе през днешния ден за публично разискване нови промени в Наказателния кодекс (НК), оповестиха от ведомството.
Законопроектът планува наказване до 5 година отнемане от независимост и санкция от 500 до 2 хиляди лева за търговци, ръководители и чиновници в юридически лица и еднолични търговци, които желаят или одобряват рушвет, с цел да упражнят въздействие при взимане на решение от друго лице.
Промените плануват и разширение на кръга от лица, които да бъдат преследвани за корупционни закононарушения.
Това ще стане като в понятието " длъжностно лице " се включат и хората заемащи работа в общинските администрации , тези изпълняващи управителна работа или работа при обединяване от търговци или друга обществена функционалност.
Целта на министерството е законът, който преследва " корупционни закононарушения ", да се ползва симетрично за длъжностни лица от обществения бранш и за длъжностни лица от частния бранш. Това е и рекомендация от Независимия разбор на структурния и функционалния модел на Прокуратурата и разбора на нейната самостоятелност, направен през тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР