Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски,

...
Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски,
Коментари Харесай

Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски

 Министерството на правораздаването ще ревизира изказванията на предприемача Светослав Илчовски, който описа в Народното събрание, че му бил показан запис с издевателства над пандизчия. Служебният правосъден министър Янаки Стоилов изиска повече конкретика и съобщи, че в такива случаи би трябвало да се показват места, имена и кръг лица, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това са остарели проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали ", сподели още Стоилов преди за първи път да взе участие в съвещание на Висш съдебен съвет.

Пред комисията по проверка на ръководството Илчовски описа, че при започване на 2017 година му е бил показан видеоклип, на който се вижда по какъв начин в пандиза издевателстват над пандизчия, който има бизнес в Карнобат. Така всички останаха с усещане останах с усещането, че става дума за Миню Стайков, собстевник на Винпрома в града. Самият той обаче отхвърли това, с думите " аз нямам сестра ". А адвокатката му посочи, че той е в ареста от есента на 2018 година, тъй че няма по какъв начин да е участник във въпросния клип. След това Илчовски не е коментирал.

Днес Янaки Стоилов настоя още да бъде изработен цялостен разбор на работата на Спецсъда и прокуратурата и едвам тогава да се вземе решение за тяхното бъдеще. Според служебния министър този разбор би трябвало да обхване целия интервал - от основаването на спецмагистратурите до през днешния ден.

Стоилов разяснява и проектодекларацията, която пленумът на Висш съдебен съвет ще разиска в тази посока.

" С или без нея този въпрос не може да бъде заобиколен. Но без разбор на свършеното и това какви са проблемите, ще е израз на преднамереност да се излиза с оферти ", акцентира той.

В документа, който Висш съдебен съвет ще разисква, написа, че Пленумът показва цялостна поддръжка към магистратите и правосъдните чиновници, които се оповестиха против закриването на Спецсъда и Спецпрокуратурата. Освен това кадровиците споделят, че остро се опълчват на посоченото в претекстовете към законопроекта, който беше импортиран в разпуснатия към този момент парламент.

Закриването на специализиранто правораздаване в миг на политическа неустойчивост и икономическа неустановеност ще блокира правосъдната система и ще предизвика напрежение измежду магистратите и жителите, написа в проектодекларацията.

Предстои текстът да бъде разискван на полемика на съвещание на пленума на Висш съдебен съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР