Министерството на правосъдието на САЩ снощи повдигна обвинения срещу четири

...
Министерството на правосъдието на САЩ снощи повдигна обвинения срещу четири
Коментари Харесай

САЩ започнаха съдебно преследване на китайски компании по обвинения в трафик на съставки на фентанил

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати нощес повдигна обвинявания против четири китайски компании и осем физически лица за хипотетичен трафик на химикали, употребявани в Съединени американски щати и Мексико за производството на мощно пристрастяващото болкоуспокояващо фентанил, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Трите обособени обвинителни акта във федералния съд в Ню Йорк съставляват първите обвинявания против основани в Китай химически компании и китайски жители за противозаконна продажба на химикали, употребявани в производството на фентанил, който е считан за извършител на смъртоносна рецесия със свръхдози в Съединени американски щати.

Говорител на китайското посолство осъди обвиняванията и на собствен ред упрекна държавното управление на Съединени американски щати, че се пробва да трансферира виновността за собствен вътрешен проблем с опиатите.

Федерални прокурори обявиха, че фирмите са предложили на пазара химикали, употребявани за производството на фентанил, на своите уеб страници и сметки в обществените медии, рекламирали са, че одобряват заплащания в криптовалута и са ги доставяли на наркотрафиканти, в това число на мексиканския картел Синалоа.

" Когато през април разгласих, че министерството на правораздаването е подхванало обилни правоприлагащи дейности против картела Синалоа, дадох обещание, че министерството на правораздаването в никакъв случай няма да не помни жертвите на епидемията от фентанил ", съобщи основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд.

Гарланд добави, че тези дейности включват секване на опциите на китайските химически компании да " доставят картелите с главните детайли, от които те се нуждаят, с цел да създават смъртоносния фентанил ".

Говорител на китайското посолство в Съединени американски щати упрекна американските прокурори в налагане на " пълномощия с дълги ръце ", като добави, че този ход може да навреди на взаимните интервенции на двете страни за битка с опиатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР