Министерството на правосъдието на САЩ съобщи за разкриването на най-голямата

...
Министерството на правосъдието на САЩ съобщи за разкриването на най-голямата
Коментари Харесай

Децата на много звезди в САЩ влизат в университет благодарение на подкуп

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви за разкриването на най-голямата корупционна скица при постъпването в университет. С нейна помощ богати родители, включително артисти и предприемачи, против пари подсигурили на децата си места в най-хубавите университети в страната. Обвинения са повдигнати на 50 души, включително - 33 родители. Най-известните от тях е актрисата Фелисити Хофман от " Отчаяни съпруги " и Лори Луглин. Обвиняемите ги заплашва до 20 години затвор, написа Meduza.io.
Организатор на схемата e 58-годишния Уилям Сингър - началник на компания по подготовка за постъпване в университет, а също и на благотворителна организация, посредством която клиентите му са заплащали за услуги (подкупите са излъчени под формата на благотворителност). В един от телефонните си диалози Сингър изяснява на клиент: " Ние се занимаваме с това да оказваме помощ на децата на най-богатите фамилии в Съединени американски щати да постъпят в университет. " Сингър е признал виновността си и съгласно документите на обвиняването е дал показания срещу всички, с който е работил и на който е помагал.
Една от услугите на Сингер е било манипулирането на тестванията SAT и ACT, с които се кандидатства в американски колежи и университети. Тази услуга е коствала на родителите от 15 000 до 75 000 $. В началото, по съвет на Сингер, децата получавали отсрочване на полагането на изпита под претекст за компликации в образованието . След това избирали за място на осъществяване на теста (две учебни заведения в Тексас или в Калифорния), където Сингер има познати в администрацията. Друг участник в схемата в деня на изпита или давал на децата верните отговори, или изправим грешките след теста, даже самичък правил теста вместо тях. За всеки тест той получавал към 10 000 $.

Именно в такава сме скица е взела участие и актрисата Фелисити Хофман. В края на 2017 година против 15 000 $ Сингър оказал помощ на щерка ѝ да получи добър резултат на теста SAT. Според документите в договарянията на Хофман със Сингър взел участие мъжът ѝ - артистът, номиниран за Оскар Уилям Мейси. По незнайни аргументи против него обаче обвинявания не са повдигнати. Съдът в Лос Анджелис е определил гаранция на Хофман в размер на 250 хиляди $.
Сингер подсигурил постъпването в даден университет, договаряйки се с треньорите от образователното заведение. Срещу подкупи на стойност стотици хиляди $ те взимали децата, като спортисти, без значение от техните действителни триумфи в спорта. Сътрудниците на организацията на Сингер подправяли данни, в това число и фотоси, на които сякаш били снимани техни занятия със спорт. Понякога подправените фотоси били правени от самите родители.
По този метод Сингър е оказал помощ за постъпването на дъщерите на актрисата Лоли Луглин. Момичетата са признати в университета в Южна Калифорния, като участнички в тима по гребане, въпреки че те в никакъв случай не са се занимавали с този тип спорт. За доказателство родителите изпратили на Сингер фотоси на дъщерите им, до момента в който се занимават на гребен тренажор. Семейството превело на Сингер 500 000 $. Съдът е определил гаранция за бащата в размер на един милион $.
През 2016-2017 година по-малката щерка на актьорите Оливия, която води блог за хубост в Youtube беше подложена на критика поради думите си, че ученето не е забавно и има намерение да посещава на първо място купоните и спортните мачове. След редица рецензии, свързани с това, че доста младежи в Съединени американски щати не могат да си разрешат висше обучение , момичето се извини. След новите разкрития за нейното присъединяване в корупционната скица Оливия е затрупана с обиди в обществените мрежи, написа Ройтерс.
Университетите, в които са постъпвали децата на клиентите на Йелския и Станфордския университет, университетът в Джорджтаун, Тексас, Южна Калифорния, Калифорнийски университет в Лос Анджелис. Според следствието постоянно децата не са знаели, че са постъпили вследствие на машинация. Срещу децата няма да бъдат повдигнати обвинявания. От Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са декларирали че образователните заведения сами ще вземат решение по какъв начин да постъпят със своите студенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР