Министерството на правосъдието на САЩ преглежда документи, обозначени като класифицирани,

...
Министерството на правосъдието на САЩ преглежда документи, обозначени като класифицирани,
Коментари Харесай

Скандал с Байдън и секретни документи в САЩ

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати преглежда документи, обозначени като класифицирани, открити в някогашния офис на президента Джо Байдън, където се обитава частен мозъчен концерн, оповестиха от Белия дом.

Десетината листа са открити в заключен килер в „ Пен Байдън сентър ” във Вашингтон от правния екип на сегашния президент през ноември. Те са предадени на Националния списък на Съединени американски щати, показва Би Би Си.

Документите датират от времето, когато Байдън беше вицепрезидент на Барак Обама.



Те съдържат, наред с други неща, „ разследващи и осведомителни материали на Съединени американски щати, свързани с Украйна, Иран и Обединеното кралство ”, оповестява Си Ен Ен, базирайки се на свои източници.

От Белия дом оповестиха, че юристите на президента са предизвестили Националния списък незабавно щом са разкрили документите, които са били предадени на управляващите идната заран.

ФБР взе участие в следствието и основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд е бил помолен да прегледа документите. Не е ясно какво е равнището им на подредба.

Източник, осведомен с въпроса, съобщи пред Си Би Ес, че документите не съдържат нуклеарни секрети и са били в директория с други некласифицирани данни.



От Белия дом не са обяснили за какво има двумесечно закъснение в разкриването на информацията за случая.

Националният списък е уведомил Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което стартира изследване по какъв начин класифицираните документи са попаднали в постройката на мозъчния концерн.

Това е предварителна стъпка, след която Министерството на правораздаването ще би трябвало да реши дали е належащо следствие и да назначи специфичен прокурор, който да поеме случая.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР