Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу седем агенти

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу седем агенти
Коментари Харесай

САЩ обвиниха седем агенти от руското ГРУ в световна хакерска конспирация

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания против седем сътрудници на съветското военно разузнаване за хакерски офанзиви против антидопингови организации и други организации, осведоми АП.

В обвинителния акт се отбелязва, че Главното разследващо ръководство (ГРУ) е направило хакерски офанзиви против хора, които обществено са подкрепили възбрана за присъединяване на съветски спортисти на интернационалните спортни надпревари и тъй като са жигосали спонсорирана от съветското държавно управление допингова стратегия за спортистите.

От прокуратурата допълниха, че руснаците също са атакували основана в Пенсилвания енергийна компания и Организацията за възбрана на химически оръжия, която проверява потреблението на химически оръжия в Сирия и против някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал.

Държавното обвиняване разяснява, че хакерските офанзиви постоянно са провеждани от разстояние. Ако се окажат несполучливи, хакерите се приближават до задачите. Обучените сътрудници на ГРУ са пътували с съвременно съоръжение, с цел да нападат жертвите си посредством Wi-Fi мрежи.

ФБР заяви имената на упрекнатите: Дмитрий Бадин, Артем Малишев, Алексей Минин, Алексей Моренец, Евгений Серебряков, Олег Сотников и Иван Ермаков, съобщи РИА Новости.

Междувременно военният министър на Съединени американски щати Джим Матис съобщи след диалозите с сътрудниците си от НАТО в Брюксел, че Вашингтон е подготвен да помогне на съдружниците.

" Готови сме да предоставим киберподкрепа на нашите съдружници ", посочи той.

По-рано през днешния ден Англия и Холандия упрекнаха Русия в хакерски офанзиви. Европейски Съюз и НАТО жигосаха дейностите на Москва. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР