Министерството на правосъдието на САЩ планира да спре сделката, в

...
Министерството на правосъдието на САЩ планира да спре сделката, в
Коментари Харесай

Антимонополни проблеми пред сделката за Тайм Уорнър

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати възнамерява да спре договорката, в която американската телекомуникационна компания " Ей Ти енд Ти " (AT&T) ще придобие конгломерата " Тайм Уорнър " (Time Warner). Причината е, че тя ще докара до понижаване на конкуренцията на пазара и до спомагателни разноски за потребителите, предадоха международните организации, като се базират на известие на ведомството.

През октомври 2016 година, когато двете компании оповестиха http://www.mediapool.bg/taim-uornar-s-nov-sobstvenik-v-sdelka-za-85-mlrd-dolara-news255557.html сливането, стана ясно, че " Ей Ти енд Ти " ще заплати по 107.5 $ за всяка акция на " Тайм Уорнър ", което значи общо 85.4 милиарда $, а като се прибавят и отговорностите на медийната група, сумата на договорката може да доближи 108.7 милиарда $. Плащането ще се извърши в брой и скъпи бумаги в равни пропорции.

Министерството на правораздаването също прави оценка договорката на 108 милиарда $ и счита, че сливането, което ще бъде едно от най-големите в историята на Съединени американски щати, значително ще понижи конкуренцията.

Това ще докара до по-високи цени за милиони американци и ще има по-малко новаторски решения, счита ведомството.

В заявката се прецизира, че искът въз основа на антимонополното законодателство е подаден във федералния съд на окръг Колумбия. В него се акцентира, че компанията, която ще се образува след сливането на съответните структури, може да принуди съперниците си да заплащат стотици милиони долари повече годишно за разпространяване на наличие на телевизионните канали на " Тайм Уорнър ". Освен това новата конструкция може да докара до закъснение на използването на нововъведения в бранша.

Още при оповестяването на договорката сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс прикани държавното управление да я блокира точно със в този момент изтъкваните от правосъдното министерство претекстове. " Когато една голяма компания има и наличието, и средствата за разпространяване, тя няма мотивацията да дава спомагателен избор на потребителите ", сподели тогава Сандърс.

По това време и Доналд Тръмп – към момента претендент за Белия дом, съобщи, че в случай че стане президент, щеше да се опълчи на тази договорка, тъй като тя води до съсредоточаване на прекалено много власт в ръцете на прекомерно малко хора, съобщи ДПА.

От " Ей Ти енд Ти " показаха, че не виждат причина за възбрана на договорката и че са уверени, че съдът ще отхвърли претенциите на ведомството.

" Тайм Уорнър " е един от най-големите медийни и развлекателни конгломерати в света. Той включва малките екрани СиЕнЕн, ТиЕнТи, ТиБиЕс, ЕйчБиОу, а също кино- и телевизионни студия.

" Ей Ти енд Ти " е една от най-големите американски телекомуникационни компании и е измежду водещите мрежови оператори и интернет снабдители в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР