Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на канабиса

...
Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на канабиса
Коментари Харесай

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати публично предприе прекласифициране на канабиса като по-малко рисково вещество, най-голямата промяна в региона на опиатите в страната от над 50 години, оповестява БиБиСи.

" Никой не би трябвало да влиза в пандиза единствено, тъй като употребява или има марихуана. Точка! ", съобщи президентът Джо Байдън в особено видеобръщение.

Предложението на администрацията на Белия дом би трансферирало използването на канабис от лист I, неговата най-рестриктивна категория, към лист III. Федералното държавно управление към този момент няма да преглежда марихуаната като равнопоставена на други рискови и създаващи табиет субстанции като екстази, хероин и LSD.

От 1970 година марихуаната в Съединените щати е класифицирана като рисков опиат дружно с хероина, екстази и Ел Ес Ди, което значи, че не може да се използва за медицински цели. Предложението на Белия дом е тя да бъде класифицирана като по-малко рискова субстанция и да влезе в една група с кетамина и обезболяващи като кодеин.

Белият дом насочва вниманието си към марихуаната, с цел да завоюва Байдън гласове на идните избори през ноември, когато би трябвало да се изправи против републиканеца Доналд Тръмп. Проучване на публичното мнение демонстрира, че 88% от американците считат, че марихуаната би трябвало да бъде легализирана.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР