Министерството на правосъдието изпрати писма до редица високопоставени представители на

...
Министерството на правосъдието изпрати писма до редица високопоставени представители на
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието инициира широка дискусия за промените в Закона за съдебната власт

Министерството на правораздаването изпрати писма до редица високопоставени представители на правосъдната власт, магистратски и съсловни юридически организации, както и до ръководителите на академичната правна общественост у нас с апел да насочат своите оферти за правенето на план за законодателни промени в Закона за правосъдната власт, оповестиха от ведомството.

Очакваните оферти са по редица тематики, измежду които усъвършенстване на организацията и активността на Висшия правосъден съвет и на Инспектората към Висшия правосъден съвет.

Приоритетни са и въпросите, свързани с прецизиране на процедурите за дисциплинарните производства, както и за възстановяване на процедурите за осъществяване на състезания, избор на административни ръководители и атестиране на магистрати. На дневен ред е подложен и въпросът за повишение на успеваемостта от обучителната активност на Националния институт на правораздаването.

"За нас Вашето мнение е от извънредно значение, тъй като задачата на измененията е възстановяване на ръководството на правосъдната власт, в това число и опциите за обективно професионално израстване на всеки арбитър (съответно на всеки прокурор и следовател), нещо, за което точно Вашата институция (организация) несъмнено има визия ", се показва в писмото.

След обобщаване на получените оферти Министерството на правораздаването ще инициира необятен публичен спор по тематиката за промени в Закона за правосъдната власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР