Министерството на правосъдието иска 30-годишни присъди за лидери на Горди момчета, осъдени за бунт

...
Министерството на правосъдието иска присъди от три десетилетия затвор за
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието иска присъди от три десетилетия затвор за лидерите на Гордите момчета, осъдени за бунтовнически заговор за заговор и ръководене на тълпата при бунта на 6 януари 2021 г. в Капитолия, позиционирайки мъжете като неуспешни, разбойнически политически революционери.

В ново съдебно дело прокурорите казват, че Енрике Тарио, Итън Нордиан, Джоузеф Бигс, Закари Рел и Доминик Пецола „умишлено са се позиционирали в авангарда на политическото насилие в тази страна“ в продължение на години и на 6 януари са се опитали да „променят курса на американския история.”

Прокурорите искат 33 години затвор за Тарио и Бигс; 30 години за Rehl; 27 години за Nordean; и 20 години за Пецола. Лидерите на „Гордите момчета“ трябва да бъдат осъдени на 29 август от съдия Тимъти Кели от Окръжния съд на САЩ във Вашингтон.

Жури във Вашингтон осъди четирима от мъжете през май за бунтовнически заговор.

Тарио не беше на територията на Капитолия на 6 януари но поддържаше връзка с останалите, изразявайки подкрепата си. Другите мъже бяха в предната част на тълпата, пробивайки бариерите и полицейската линия и разбивайки прозорци, за да пуснат бунтовниците в историческата сграда при първите пробиви, които в крайна сметка доведоха до евакуацията на Конгреса и временно спиране на удостоверяването на резултатите от президентските избори през 2020 г.

Журито намери Пецола за невинен в бунтовнически заговор и за него не се твърди, че е имал ръководна позиция в организацията.

„Обвиняемите разбраха залога и прегърнаха ролята си в предизвикването на „революция“. Те отприщиха сила в Капитолия, която беше изчислена да упражни политическата си воля върху избрани служители със сила и да отмени резултатите от демократичните избори. Пехотата на десницата имаше за цел да задържи лидера си на власт. Не успяха. Те не са герои; те са престъпници“, пишат прокурорите в новата документация.

Съдебното заявление в много отношения е обобщение на дългогодишните усилия на прокуратурата на САЩ в окръг Колумбия за преследване на стотици бунтовници, които предизвикаха насилие в Капитолия на САЩ на 6 януари. Лидерите на Гордите момчета, твърдят прокурорите, са дори по-отговорни за атаката, отколкото ръководството на друга милиционерска група, Пазителите на клетвата, които са скрили оръжия точно извън Вашингтон като резервно и подходящо във военна екипировка, за да марширува в бунта.

Стюарт Роудс, основателят на Пазителите на клетвата, получи присъда от 18 години затвор за ролята си на 6 януари след осъждането му за бунтовнически заговор, най-дългата присъда досега сред обвиняеми от този ден.

Министерството на правосъдието поиска Роудс да получи 25 години.

„Поведението на тези обвиняеми е по-възмутително от това на обвиняемите от Oath Keeper и изисква по-големи присъди“, пишат прокурорите за лидерите на Proud Boys.

„Изключително важно е този съд да наложи значителни присъди лишаване от свобода на всички обвиняеми по това дело, за да покаже на онези, които биха мобилизирали такова политическо насилие в бъдеще, че техните действия ще имат последствия.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР