Министерството на правосъдието и прокуратурата на САЩ за окръг Ню

...
Министерството на правосъдието и прокуратурата на САЩ за окръг Ню
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието и прокуратурата на САЩ в Ню Джърси започват разследване в град Трентън и неговия полицейски отдел, като се фокусират върху използването на прекомерна сила

Министерството на правораздаването и прокуратурата на Съединени американски щати за окръг Ню Джърси започнаха следствие в полицейското ръководство на Трентън и град Трентън, което ще се концентрира върху потреблението на несъразмерна мощ и противозаконни прекъсвания, претърсвания и арести, оповестиха чиновници във вторник.

Разследването на модела или практиката беше подтикнато след изчерпателен обзор на правосъдни регистри, статистики, медийни отчети, записи на камери, носени на тялото, и случаи на това, което помощник-главният прокурор Кристен Кларк назова „ проблематично потребление на мощ “ за дребни нарушавания на пътя.

„ Прегледахме информация, която допуска, че чиновниците може да са ескалирали излишно обстановки с жителите на Трентън, което е довело до проблематично потребление на мощ, в това число против хора, които изпитват рецесии с психологично здраве “, сподели Кларк на конференция.

„ Прегледахме също информация, която допуска, че чиновниците може рутинно да са спирали пешеходци и транспортни средства, с цел да правят претърсвания и арести без заповед без задоволително правно съображение. А в някои случаи прекъсването на пешеходци и транспортни средства е довело до потребление на мощ от чиновници на полицията, което от време на време предизвиква пострадвания на участващите лица.

Кръпка от полицейското ръководство на Мемфис се вижда по време на среща на Комисията за стандарти и образование на чиновниците на мира в четвъртък, 18 май 2023 година в Нашвил, Тенеси. Комисия в Тенеси, която постанова стандартите за полицията, предложи в четвъртък процедурите за възбрана на чиновник да бъдат упрекнати във съдбовния побой на Тайр Никълс от работа в щатските правоприлагащи органи да бъде отхвърлен, до момента в който правосъдният му случай не бъде решен. (AP Photo/George Walker IV) Кръпка от полицейското ръководство на Мемфис се вижда по време на среща на Комисията за стандарти и образование на чиновниците на мира в четвъртък, 18 май 2023 година в Нешвил, Тенеси. Комисия от Тенеси, която ползва стандартите за полицията, предложи в четвъртък процедурите за възбрана на чиновник, упрекнат в съдбовен побой на Тиър Никълс от работа в щатските правоприлагащи органи да бъде спряно, до момента в който правосъдният му случай не бъде решен. (AP Photo/George Walker IV) Джордж Уокър IV/AP/файл

Прокурорът на Съединени американски щати за окръг Ню Джърси Филип Селинджър сподели, че са прегледали голям брой отчети за служители на реда от Трентън, употребяващи несъразмерна мощ и нарушаващи конституционни права.

Тези случаи включват такива, при които е употребена несъразмерна мощ върху хора, които са се съобразявали с служителите на реда, и където е употребена мощ като възмездие против минувачи, които са снимали взаимоотношение с офицери, сподели Селингер.

„ Има голям брой известия, че чиновници на полицейското ръководство в Трентън рутинно стопират и претърсват без никаква основателна причина. Няма заповед, няма евентуална причина. Просто спрете и потърсете, постоянно жителите на малцинствата “, сподели Селингер. „ Понякога тези проблематични прекъсвания ескалираха в проблематични арести, в някои случаи, тъй като индивидът, който беше спрян, просто искаше да знае за какво. “

Говорител на полицейското ръководство отсрочи всички мнения до кметството, което не отговори незабавно на настояването на CNN за коментар.

Разследването е 11-ото следствие на модел или процедура, намерено от 2021 година насам, сподели Кларк, наблягайки триумфа от други следствия, като 60% спад в използването на мощ в Сиатъл и в Балтимор, оценка на самостоятелен наблюдаващ, че чиновниците там употребяват мощ по-рядко и когато го вършат, това е в сходство с политиката на отдела.

Генералния прокурор на Илинойс Кваме Раул, вляво, основният прокурор на Колорадо Фил Уайзър и основният прокурор на Калифорния Роб Бонта. Главният прокурор на Илинойс Кваме Раул, вляво, основният прокурор на Колорадо Фил Уайзър и основният прокурор на Калифорния Роб Бонта. CQ Roll Call/Sipa/AP/Bloomberg/Getty Images

Разследването, за което Кларк сподели, че нормално лишава към година, ще включва и обзор на политиките, образованието и надзора на полицейското ръководство. Те също по този начин ще прегледат процеса на отдела за вписване на тъжби, протоколи за вътрешно следствие, обзор на тъжби, присъди и дисциплинарни решения.

Прокуратурата на Съединени американски щати и Министерството на правораздаването също ще проведат социална акция по отношение на опита с отдела – нещо, което Селинджър сподели, че е изпитал от първа ръка в кметството преди пет седмици.

„ Те показаха опасения по отношение на несъразмерна мощ, опасения по отношение на прекъсвания и претърсвания, осъществени без основателна причина. Те също по този начин показват с думи въздействието, което евентуално противоконституционната полиция може да има върху общността, неналичието на доверие в правоприлагащите органи, както и страхът “, сподели Селингер.

Кметът на Трентън Рийд Гушиора, шефът на полицията в Трентън Стив Уилсън и други са били известени за следствието и са дали обещание да сътрудничат, сподели Селингер.

Ако Министерството на правораздаването откри, че чиновниците са употребявали несъразмерна мощ като част от модел, те ще заведат дело с искане за промени, постановени от съда.

„ Тези изказвания са съществени и достоверни и нашето следствие ще се стреми да откри дали тези изказвания са правилни и дали полицейското ръководство на Трентън е забъркано в модел на процедура на нарушавания на конституцията или федералния закон “, сподели Кларк. „ Разследването ще бъде задълбочено и обективно.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР