Министерството на правосъдието и Нов български университет организират конференция на

...
Министерството на правосъдието и Нов български университет организират конференция на
Коментари Харесай

МП и НБУ организират конференция на тема „Обучение по права на човека: между теорията и практиката“

Министерството на правораздаването и Нов български университет провеждат конференция на тематика „ Обучение по права на индивида: сред теорията и практиката “.

Тя ще се организира на 28-ми и 29-ти април 2022 г., от 9:00 часа, в Аулата на Нов български университет, ул. „ Монтевидео “ № 21, гр. София.

В рамките на форума ще бъде показан разбор на съществуващите образователни стратегии и на успеваемостта на преподаването на „ Защита правата на индивида “ в българските университети. Ще се дискутират насоки за въвеждане на „ Защита правата на индивида “ в наложителната стратегия на образованието по компетентност Право.

Конференцията цели да способства и за професионалния спор по отношение на промяната на юридическото обучение.

Събитието ще бъде намерено от министъра на правораздаването Надежда Йорданова, ръководителя на департамент „ Право “ в Нов български университет проф. доктор Веселин Вучков и проф. доктор Гентиан Зибери от Норвежкия център по правата на индивида.

То се организира в границите на план „ Засилване на националния потенциал за осъществяване на решенията на Европейски съд по правата на човека “, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021 и изпълняван от дирекция „ Процесуално посланичество на Република България пред Европейския съд по правата на индивида “ с сътрудници – Департамент „ Право “ на Нов български университет и Норвежкия център по правата на индивида към Университета в Осло.

За присъединяване са поканени представители на юридическите факултети в България, Националния институт на правораздаването, Центъра за образование на юристи „ Кръстю Цончев “, магистрати, юристи, неправителствени организации, студенти, авторитетни непознати специалисти и академични преподаватели в региона на права на индивида.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР