Министерството на отбраната ще е готово с предложението си за

...
Министерството на отбраната ще е готово с предложението си за
Коментари Харесай

Георги Панайотов: МО ще е готово с предложението си за бюджет за 2022 г. преди новия парламент

Министерството на защитата ще е готово с предлагането си за бюджет за 2022 година още преди да бъде конструиран новият парламент. Това съобщи във Велико Търново служебният боен министър Георги Панайотов.

Според служебния министър на защитата Георги Панайотов целта на Военното министерство за следващата година би трябвало да е превъоръжаването на Българската войска:

„ Като % ние имаме съюзнически задължения да е 2% от Брутния вътрешен артикул през 2023 годна да достигнем този %. Трябва да се случи, вървим нататък “.

Служебният боен министър уточни още, че се надява да бъде продължена наклонността в държавния бюджет още веднъж да бъдат включени средства за нарастване на заплатите на военнослужещите:

„ Това е едно много комплицирано упражнение, което не зависи единствено от министъра на защитата. Трябва да седнем, да беседваме, да забележим какви са целите и да предложим надлежно на българския парламент да утвърди един бюджет “, съобщи министърът на защитата Георги Панайотов във Велико Търново, където взе участие в честванията за 113-ата годишнина от оповестяването на Независимостта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР