Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните

...
Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните
Коментари Харесай

МО настани украинци в свои почивни бази

Министерството на защитата оказва подпомагане през цялото време на военните дейности в Украйна и продължава да транспортира и настанява украински жители, потърсили избавление в България.  
През април министерството даде още една своя почивна станция за настаняване на украински жители. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна организация „ Военни клубове и военно-почивно дело “ са настанени общо 351 души. Това са 249 възрастни и 102 деца и юноши до 18 години.

 

Най-голям брой са настанените в хотел „ Рибарица “ в село Рибарица - 238 души. В хотел „ Адмирал “ в курортен комплекс „ Св. Св. Константин и Елена “ са настанени 106 души, а в почивна станция „ Боровец “ в курортен комплекс „ Боровец “ към този момент са постъпили седем украински жители, като Министерството на защитата спомага с организацията и превоза по преместването и настаняването.

 

Поради динамичната обстановка, броят на украинските жители във ведомствените почивни бази на министерството непрестанно се трансформира. Служителите на организацията не престават да им оказват подпомагане от друго естество, най-вече по трудови и здравни въпроси, и въпроси, свързани с образованието на децата.

 

Продължава интервенцията по транспортиране на украински жители, която стартира на 4 март, взаимно с Министерството на външните работи. Към днешна дата 1791 души са превозени по маршрутите от граничните пунктове в Румъния до България от военнослужещи с рейсове от Командването за логистична поддръжка. Те правят и вътрешни превози на територията на България, в границите на които са превозени общо 1097 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР