Министерството на отбраната на Япония възнамерява да изиска от американските

...
Министерството на отбраната на Япония възнамерява да изиска от американските
Коментари Харесай

Американски военни пилоти шокираха Япония с поведението си във въздуха

Министерството на защитата на Япония има намерение да изиска от американските военни да съблюдават стандартите за сигурност в страната, написа "Поглед инфо ", базирайки се на The Guardian.

Според изданието повода е следствие на конфликта на военни самолети през декември предходната година, по време на което са разкрити доста нарушавания от водачите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Членовете на екипажа са били хванати да снимат селфита зад руля, да четат книги и да злоупотребяват с опиати и алкохол.

Министерството на защитата на Япония има намерение да призове американските военни, основани в страната, да съблюдават стандартите за сигурност, откакто водачите изтребители, които се сблъскаха с японски транспортен аероплан предишния декември, бяха хванати да снимат селфита и да четат книги на борда, написа The Guardian.

Според изданието отчетът на военната комисия, който проверява аргументите за конфликта, разкрива голям брой нарушавания от страна на водачите. Някои от тях даже са разгласили свои фотоси в обществените медии зад руля по време на полета.

Едната от тези фотоси демонстрира екипаж, в който един от водачите си реше с гребенче мустаците по време на полет, а другият чете разказ, изпуснал от ръцете си приборите.

„ Примери за подобен “професионализъм” включват корист с медикаменти без рецепта, несъразмерна консумация на алкохол, прелюбодействия, нарушение на заповедите и неспазване на главните правила на образование и интервенции в професионалната авиация”, прибавят създателите на отчета.

Според осведомителна организация „ Киодо “ вследствие на тези разкрития четирима офицери са уволнени, в това число командирът на самолета, който е разгласил в профила си в обществените мрежи фотография, на която е изобразен без кислородна маска и с издигнат визьор на каската.

Ръководителят на префектура Ямагучи, на територията на която се намира базата на морската пехота на Съединени американски щати “Иуакуни”, Цугумаса Мураока, назова "триковете " на водачите по време на полета "възмутителни " и изиска японското Министерство на защитата да упорства за незабавното приемане на ограничения за сигурност от американските военни.

Според съставителите на отчета аргументите за злополуката на 6 декември са както грешката на водача, по този начин и „ атмосферата на непрофесионализъм “ в авиационната единица, ситуирана в базата “Иуакуни”.

Според вестника, при конфликт сред изтребител FA-18 и самолет-цистерна KC-130, през декември предходната година са починали шест водачи, петима от които са били на борда на зареждащия аероплан. Според отчета на проверяващата комисия са открити следи от сънотворни в урината на двама от членове на екипажа на изтребителя.

Според изданието през последните няколко години Япония неведнъж е изразявала угриженост за сигурността на полетите на американски самолети на своята територия.

Месец преди злополуката през декември, американски изтребител от Военноморски сили на Съединени американски щати падна в морето, откакто излетя от палубата на самолетоносач “Роналд Рейгън” край крайбрежията на японския остров Окинава. По-рано хеликоптер MH-60 Seahawk падна на палубата на същия самолетоносач.

Преди две години обект, наподобяващ прозоречна рамка, падна от американски боен хеликоптер, летящ покрай главно учебно заведение в Окинава, което докара до леки пострадвания на един от учениците. Американските военни също изпитват компликации с конвертоплана “Оспри” - в това число спешни кацания и произшествия.

Този четвъртък японското министерство на защитата съобщи, че американски изтребител F-16 неправилно е изстрелял подготвителна бомба на няколко километра от полигона, само че не е получена информация за ранени или вреди по време на случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР