Министерството на отбраната на Великобритания публикува в канала си в

...
Министерството на отбраната на Великобритания публикува в канала си в
Коментари Харесай

Дрон попречи на публична екзекуция на терористите

Министерството на защитата на Англия разгласява в канала си в Ютуб видео, от което се вижда работата на английските експерти. Операторът на безпилотен летателен уред с прецизен удар съумява да предотврати обществена екзекуция, проведена от терористи.


Видеото е снимано от английски дрон по време на наблюдаване на територия над сирийския град Камал. Операторът вижда тълпата и взема решение, че стартират мерки за обществена екзекуция. За да не си тръгнат локалните поданици, на покрива на постройка се намира снайперист, подготвен да стреля. Командването дава позволение за ликвидирането на терориста. Снайперистът е погубен с непосредствено попадение на ракета, след което тълпата от мирни поданици се разбягва.

Дронът е бил ръководен благодарение на сателитна връзка от английската база на военновъздушните сили в Линколншир, на разстояние от над 3000 километра от Сирия. Ударът е бил нанесен с управляема ракета от дрона MQ-9 Reaper. Това е разузнавателно-ударен дрон, основан от General Atomics през 2007 година. Всеки образец коства към 17 милиона $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР