Министерството на отбраната на Украйна забрани на мъжете в наборна

...
Министерството на отбраната на Украйна забрани на мъжете в наборна
Коментари Харесай

Украйна забрани на мъжете в наборна възраст да напускат населеното място, в което са регистрирани

Министерството на защитата на Украйна забрани на мъжете в наборна възраст да напущат обитаемото място, в което живеят, а генералният щаб на армията помоли да се прояви схващане към това разпореждане, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6276
Заповедта е основана на закон за наборната работа от 1992 година. Мъжете на възраст от 18 до 60 години в този момент ще би трябвало да желаят позволение от локалната наборна работа, с цел да изоставен региона, в която е адресната им регистриция. Контролът ще се реализира главно по регионалните граници и при влизане в градовете.

Публикувано във " Facebook " известие бързо провокира стотици гневни мнения. Министерството беше упрекнато в " идиотизъм ", а някои хора споделиха, че това решение ще насърчи корупцията в наборните центрове. Други се притесняват, че то ще сътвори спомагателен стопански безпорядък, тъй като ще попречи на работата на машинистите, водачите на рейсове и камиони.

Много украинци не живеят на адреса, на който са регистрирани. След началото на съветската инвазия десетки хиляди мъже в наборна възраст избягаха към по-безопасните западни елементи на Украйна. На тях към този момент им беше неразрешено да напущат страната, откакто преди повече от четири месеца в Украйна беше въведено военно състояние. Въпреки това граничната полиция постоянно залавя мъже, опитващи се да влязат в Молдова или прилежащите страни от  Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР