Министерството на отбраната на Турция съобщи, че им е известно

...
Министерството на отбраната на Турция съобщи, че им е известно
Коментари Харесай

Турция разследва случая със стрелбата срещу кораба Шукру Окан

Министерството на защитата на Турция заяви, че им е известно за прекъсването на непознат транспортен съд от съветски военни в Черно море и се води следствие на този случай.

Това съобщава Цензор.НЕТ с позоваване на РБК-Украйна.

Говорител на турското министерство на защитата сподели, че е осведомен с случая с кораба, пътуващ за Румъния, и удостовери, че чиновници го проверяват.

Както се оповестява, към този момент няма мнения от Украйна или притежателите на кораба.

Но случаят евентуално ще увеличи напрежението в допълнение и ще ускори опасенията в корабната промишленост по отношение на рисковете от правене на бизнес в района.

Както беше обявено, на 13 август съветските военни откриха сигнален огън и подвигнаха хеликоптер във въздуха, с цел да спрат и инспектират сухотоварния транспортен съд под флага на Палау Sukra Okan, който се насочваше към пристанището Исмаил. 

Появиха се подозрения дали известието от съветските организации дава отговор изцяло на обстоятелствата.

Според телеграм каналът InformNapalm,  базирайки се на данни получени от моряците на един от корабите пукотевица не е имало, нито хеликоптер..

" Както показаха моряците, корабът " Шукра Окан " не се подчини на настояванията на руснаците да спре, а просто краткотрайно промени курса си в посока към брега, териториалните води на Турция. Нямаше хеликоптер и предупредителни изстрели Имаше единствено закани от руснаците по радиото ", се споделя в съобщенията  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР