Министерството на отбраната на САЩ следи още един мистериозен балон,

...
Министерството на отбраната на САЩ следи още един мистериозен балон,
Коментари Харесай

САЩ следи още един мистериозен балон

Министерството на защитата на Съединени американски щати следи още един тайнствен балон, който е бил видян в началото във въздушното пространство над Хавай.

Не е ясно кой е притежателят на балона, само че няма данни той да е следен или ръководен от задгранична или враждебна мощ, заяви представител на министерството пред Хонолулу остарял адвертайзър.

" Балонът не е минал директно над жизненоважна отбранителна инфраструктура или други чувствителни обекти на държавното управление на Съединени американски щати и не съставлява военна или физическа опасност за хората на земята ", съгласно същия източник.

Балонът, който няма екипаж и лети на огромна височина, беше видян първо от Федералната авиационна администрация в петък, летейки по хавайското крайбрежие на височина към 11 км. Не е ясно дали това е метеорологичен балон или нещо друго, съгласно източници, представени от Ен Би Си. Според тях към момента е допустимо той да бъде свален, в случай че приближи сухопътната територия на Съединени американски щати.

В момента летящият обект доближава Мексико.

През февруари Военноморски сили на Съединени американски щати смъкнаха огромен китайски балон наоколо до крайбрежието на Южна Каролина. Той е минал над няколко основни военни бази, преди да бъде свален от изтребител. Съединени американски щати обявиха, че представител на разузнаването е удостоверил, че това е шпионски балон, изказване, което беше отхвърлено по-късно от Пекин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР