Министерството на отбраната на САЩ плати на компанията SpaceX, собственост

...
Министерството на отбраната на САЩ плати на компанията SpaceX, собственост
Коментари Харесай

Пентагонът е платил на Мъск $23 млн. за доставка на сателити Starlink в Украйна

Министерството на защитата на Съединени американски щати заплати на компанията SpaceX, благосъстоятелност на Илон Мъск, 23 милиона $ за доставката на сателитни информационни терминали Starlink за Киев. Това заяви Bloomberg, базирайки се на американски чиновник.

По думите му договорът за сума, която не е съобщавана по-рано, е годен от юни 2023 година до май 2024 година Събеседникът на организацията не прецизира дали се планува той да бъде продължен.

Както отбелязва Bloomberg, сумата от 23 милиона $ е „ незначителна “ спрямо това какъв брой SpaceX печели от други планове, свързани с националната сигурност на Съединени американски щати. През декември 2023 година министърът на цифровата промяна на Украйна Михаил Федоров заяви, че в Украйна работят към 47 хиляди терминала на сателитната информационна система Starlink. Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов осведоми, че въоръжените сили на страната употребяват системи Starlink по цялата фронтова линия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР