Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че от руския

...
Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че от руския
Коментари Харесай

Руски Су-30 е прихванал БПЛА Reaper на ВВС на САЩ над Черно море

Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че от съветския надзор на въздушното пространство над Черно море е открит незнаен обект, който по-късно е разпознат като разследващ БПЛА MQ-9A Ripper на Военновъздушни сили на Съединени американски щати, съобщи РИА Новости.

" За различаване на въздушна цел и попречване на нарушение на държавната граница във въздуха е вдигнат изтребител Су-30 от дежурните сили за Противовъздушна отбрана. При приближаването на самолета задграничният БПЛА извърши противоположен завой.

Изтребителят се завърна наред на летището за базиране, не са позволени нарушавания на държавната граница. Полетът е осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство над неутрални води при съблюдаване на ограниченията за сигурност ", показват от ведомството.

През март Европейското командване на САЩ съобщи, че съветски Су-27 се е сблъскал с американски безпилотен летателен уред (БПЛА) MQ-9 над Черно море, вследствие на което дронът се е разрушил в интернационалните води. Белият дом съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да летят над Черно море.

Руското министерство на защитата на собствен ред съобщи, че съветските изтребителите не са употребявали бордови оръжия и не са влизали в контакт с американски дрон над Черно море. Министърът на защитата Сергей Шойгу на Русия проведе телефонни разговори с министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, по време на които разискаха следствията от злополуката на американски БПЛА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР