Министерството на отбраната на Русия заяви, че на 29 май

...
Министерството на отбраната на Русия заяви, че на 29 май
Коментари Харесай

Русия твърди, че е унищожила украински десантен кораб в Одеса

Министерството на защитата на Русия съобщи, че на 29 май в пристанището на Одеса вследствие на " удар с високоточно оръжие " е бил погубен корабът на украинските военноморски сили " Юрий Олефиренко ".

Украйна към момента не е коментирала известието на съветското военно ведомство. Министерството на защитата не даде документални доказателства, че корабът е погубен. Русия, съгласно украинските управляващи, е нанесла удари по пристанището на Одеса през нощта на 29 май, тогава не се оповестява за вреди или жертви.

Съобщения за удар  по кораба се появиха през последното денонощие в съветските Телеграм канали. Някои от тях настояват, че корабът е потопен вследствие на удара.

" Юрий Олефиренко " преди се споделяше " Кировоград ". Корабът беше част от руския флот, а по-късно и от флота на Украйна от 70-те години на предишния век.

В съобщението на Министерството на защитата този междинен десантен транспортен съд се назовава последният военен транспортен съд на въоръжение в Украйна. Повечето от военните кораби на Военноморски сили на Украйна бяха пленени от Русия след анексирането на Крим през 2014 година и са под съветски надзор. Освен " Юрий Олефиренко ", под контрола на Украйна остава минният заградител " Балта ", както и повече от 10 бойни катера и разнообразни спомагателни плавателни съдове.

Командващият Военноморските сили на Украйна вицеадмирал Олексий Нейжпапа сподели в сряда, че от началото на съветското навлизане в Украйна последната е унищожила 18 съветски кораба. Той не разяснява предполагаемото потопяване на украинския транспортен съд.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР