Министерството на отбраната на Русия заяви, че е поразило всички

...
Министерството на отбраната на Русия заяви, че е поразило всички
Коментари Харесай

Кремъл: Всички цели бяха поразени при днешните ракетни удари срещу Украйна


Министерството на защитата на Русия съобщи, че е поразило " всички набелязани цели " при днешната масираната ракетна офанзива по украинска военна, информационна и енергийна инфраструктура, съобщи ТАСС.

Москва съобщи, че задачите на ракетните удари са били реализирани в една от най-големите координирани съветски офанзиви против Украйна от началото на войната. Киев съобщи, че офанзивите в осем украински области в най-натоварените часове от деня са били съзнателно планувани с концепцията да убиват хора, и упрекна Русия в тероризъм, съобщи Ройтерс.  " Днес въоръжените сили на Русия нанесоха масирани удари с високоточни оръжия с огромен обхват против украински военни, информационни и енергийни цели ", заяви през днешния ден съветското министерство на защита.
" Целта на ударите бе реализирана. Всички набелязани цели бяха изумени. "

По-рано съветският президент Владимир Путин сподели, че офанзивите са възмездие за това, което той назова украинска " терористична офанзива " против жизненоважен мост, свързващ Русия с анексирания Кримски полуостров. Путин даде обещание " недопечен " отговор на всички последващи сходни офанзиви.

Назначеният от Москва губернатор на Крим съобщи, че Русия към този момент е щяла да завоюва своята " специфична военна интервенция ", в случай че сходни удари са били нанасяни всеки ден. Лидерът на съветската Чеченска република Рамзан Кадиров, който намерено подлага на критика съветското военно управление и не един път е призовавал за по-агресивна акция, съобщи, че е извънредно удовлетворен от днешния ракетен обстрел.

Украйна съобщи, че ще търси " съдбоносен отговор " от страна на Организация на обединените нации, както и от Запада, в отговор на съветските офанзиви. Ударите, които поразиха центъра на Киев, както няколко други украински градове, демонстрират, че Русия се пробва " да ни изтрие от лицето на Земята ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР