Министерството на отбраната на Русия отново разпространява фалшива информация за

...
Министерството на отбраната на Русия отново разпространява фалшива информация за
Коментари Харесай

Украинските военни отричат твърденията на Русия за превземането на две селища в две области

Министерството на защитата на Русия още веднъж популяризира подправена информация за хипотетичното завладяване на две украински селища в Луганска и Харковска област, твърди Назар Волошин, представител на оперативно-стратегическа група, която е част от сухопътните войски на Украйна, съобщи Укринформ.

" Днес съветското министерство на защитата, в постоянната си информация за " успехите " на своите войски на територията на Украйна, разгласява отчет, в който се твърди, че село Артьомовка в източната украинска Луганска област и село Тимковка в прилежащата Харковска област са били " освободени " от украинските елементи. Работата обаче е там, че съветската агитация за следващ път се оказа слаба и безсмислена. Още повече, че такива обитаеми места в Украйна няма... В отчета Мясожаровка е била посочена като Артьомовка. Трябва да се означи, че това е било името на селището до 2016 година ", посочи Волошин.

По думите на представителя сега Мясожаровка е под контрола на Въоръжените сили на Украйна.

" Що се отнася до завладяването на село Тимковка в Купянски регион на Харковска област, това село е било ликвидирано още през 1987 година ", означи той и добави, че в този регион също няма съветски бойци.

Вчера съветските въоръжени сили оповестиха, че са поели надзор над село Мясожаровка (отбелязана в съветския отчет като Артьомовка) и село Тимковка, напомня Ройтерс.

 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР