Министерството на отбраната на Русия обяви приключване на част от

...
Министерството на отбраната на Русия обяви приключване на част от
Коментари Харесай

Русия обяви оттегляне на част от войските си от границата с Украйна

Министерството на защитата на Русия разгласи привършване на част от " военните учения ", с които обясняваше скупчването на огромни количества войски и техника по границата с Украйна. 

Подразделенията от Южния и Западния боен окръг ще бъдат изтеглени назад към базите им, оповестяват от МО. В информацията не се показва от кое място по-точно се връщат военните. 

Кадрите на министерството демонстрират придвижването на колони с танкове, бойни пехотни машини, артилерийски установки и друга техника. 

Междувременно не престават маневрите на всички съветски флотове и военни окръзи. Учения се организират в Черно, Балтийско и Баренцово море, в Западния, Източния и Централния боен окръг. 

До 20 февруари продължава и взаимно обучение на територията на Беларус, наречено " Съюзна решителност 2022 ". Генералният секретар на НАТО Йенс Столтебнерг предизвести, че тези дейности могат да се употребяват като прикритие за офанзива против Украйна. 

Русия отхвърля планове за инвазия в южната си съседка, само че напрежението по границата остава. Американската администрация разгласи, че разполага с данни за готвено нахлуване против украинската територия на 16 февруари, а държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен уточни, че офанзивата може да стане по време на Олимпийските игри в Китай. 

РБК оповестява, че новината за последователното извеждане на войските от границата е довело до нарастване на курса на съветската валута по отношение на $ до 75,6 рубли/$. 

За вторник е планувана срещата сред Владимир Путин и немския канцлер Олаф Шолц в Москва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР