Министерството на отбраната на Полша осигури 2 млрд. щатски долара

...
Министерството на отбраната на Полша осигури 2 млрд. щатски долара
Коментари Харесай

САЩ отпускат 2 млрд. долара заем на Полша за модернизация на армията и́

Министерството на защитата на Полша обезпечи 2 милиарда щатски $ за рационализация на полската войска в съдействие със Съединени американски щати и в допълнение укрепи отбранителните си качества с хеликоптери Apache от Lockheed Martin, заяви „ TVP World ”.


Полският министър на защитата Мариуш Блашчак и вицепрезидентът на Lockheed Martin Ханк Тъкър представляваха двете страни на церемонията за одобрение на съглашението.

„ Вашингтон и Варшава подписаха съглашение за директен заем за задгранично военно финансиране в размер на 2 милиарда щатски $ в поддръжка на модернизацията на полската защита “, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати.

" Полша е постоянен съдружник на Съединени американски щати, а сигурността и́ е жизненоважна за груповата защита на източния фланг на НАТО ", се споделя в изказването.


" В допълнение към централната си поддържаща роля в улеснението на интернационалната помощ за прилежаща Украйна, Полша показва стоманения си ангажимент за подсилване на районната сигурност посредством солидните си разноски за защита ", добави Държавният департамент.

Напоследък Полша укрепва въоръжените си сили посредством закупуване на съвременни оръжия, най-вече от Съединени американски щати и Южна Корея, в отговор на повишените закани от страна на Москва, откакто Русия нахлу в Украйна, поставяйки началото на най-големия боен спор в Европа след Втората международна война./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР