Министерството на отбраната на Полша нареди спирането на всички военни

...
Министерството на отбраната на Полша нареди спирането на всички военни
Коментари Харесай

Полша спря всички военни учения в страната след смъртта на пети войник

Министерството на защитата на Полша подреди прекъсването на всички военни учения в страната, откакто боец от специфичните сили беше погубен по време на планински учения в Татрите през вчерашния ден, оповестява ТАСС.

„ С решение на министъра на националната защита всички занятия с потребление на експлозиви и бойна техника са прекъснати “, се споделя в официално съобщение на министерството на защитата. Съобщава се също, че е започнала проверка на събитията към гибелта на боеца от специфичните елементи.

Инцидентът в Татрите е петият път, когато военнослужещ загива по време на военни учения този месец. На 5 март на полигона на образователния център на бронетанковите войски починаха двама бойци, ударени от бойна машина на пехотата. На 25 март двама сапьори бяха убити вследствие на неразрешено взривяване на тротилов заряд на полигон в Шленското воеводство.

Министерството на защитата оповестява, че заповедта за прекратяване на ученията не се отнася за „ дейности, осъществявани от структури, които се приготвят за присъединяване в задгранични задачи и интервенции отвън границите на страната, както и за образование на украински бойци “.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР