Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в петък в

...
Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в петък в
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руските сили използват заградителни отряди, стрелящи по дезертьори

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи в петък в последния си разследващ отчет за спора в Украйна, че заради невисок морал и отвращение за борба, съветските сили евентуално са почнали да разполагат " заградителни отряди " или " блокиращи военни елементи “, които заплашват да гръмнат личните си отстъпващи бойци, като задачата е по този метод да се поддържа насилствена атака.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 04 November 2022

Find out more about the UK government's response:

????????????????
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)

Такива способи са били употребявани от съветските въоръжени сили в предходни спорове, показват от английското министерство на защитата.

" Наскоро съветските генерали евентуално са пискали техните командири да употребяват оръжия против дезертьори, в това число вероятно разрешаване на пукотевица след предизвестие за ликвидиране на тези, които не извършват заповеди ", оповестява английското разузнаване и добавя, че генералите също по този начин евентуално са поискали да се поддържат отбранителните позиции до гибел.

" Тактиката за пукотевица по дезертьори евентуално свидетелства за ниска боеспособност, невисок морал и непослушност измежду съветските сили ", заключава военното министерство на Англия.

Източник: БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР