Министерството на отбраната на Нидерландия ще предостави шест допълнителни изтребителя

...
Министерството на отбраната на Нидерландия ще предостави шест допълнителни изтребителя
Коментари Харесай

Нидерландия дава още шест изтребителя F-16 на Украйна

Министерството на защитата на Нидерландия ще даде шест спомагателни изтребителя F-16 на Украйна. Това съобщи Националната осведомителна организация на страната АНП, представена от Българска телеграфна агенция. Министерството преговаряше за продажбата на самолетите с американската компания Draken International, само че тези договаряния завършиха. Превъзходството на Украйна във въздуха е от значително значение за противодействието на съветската експанзия, съгласно министъра на защитата Кайса Олонгрен.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12572
Кабинетът в оставка разгласи през декември, че ще приготви осемнадесет изтребителя F-16 за доставка в Украйна. Към тази численост в този момент биват добавени още шест. 24-те самолета ще бъдат доставени в Украйна незабавно щом държавното управление в Киев извърши избрани условия, които включват съществуване на подготвен личен състав и вярна инфраструктура. Редица изтребители са в развой на съществена поддръжка. 

Нидерландия разполага с още осемнадесет изтребителя F-16, които са предопределени за подготвителен център в Румъния. Тези самолети остават благосъстоятелност на Нидерландия. Там водачи от Украйна, само че и от страните членки на НАТО в Източна Европа, се образоват да ръководят F-16. Обучението се обезпечава от производителя Локхийд Мартин (Lockheed Martin), който също по този начин дава отговор за поддръжката на изтребителите.

Кралските военновъздушни сили на Нидерландия заменят своите изтребители F-16 с F-35. Министерството на защитата на страната разгласи в средата на 2021 година, че ще продаде дванадесет изтребителя F-16 на компанията Draken International с алтернатива за закупуване на още 28 самолета. Договорът за покупка бе преустановен по взаимно единодушие в средата на предходната година заради различия по отношение на поддръжката на изтребителите.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР