Министерството на отбраната на Китай обвини своите колеги от САЩ,

...
Министерството на отбраната на Китай обвини своите колеги от САЩ,
Коментари Харесай

САЩ преувеличавали заплахата от Китай, за да оправдаят нарастващите си военни разходи

Министерството на защитата на Китай упрекна своите сътрудници от Съединени американски щати, че съзнателно се пробват да преувеличават опасността от Китай и други страни, с цел да оправдаят личните си военни разноски, като назова тези дейности недалновидни и рискови, оповестява " Ройтерс ".

Искането на американския президент Доналд Тръмп за военни разноски в размер на 750 милиарда $ към Конгреса на Съединени американски щати е най-голямото в доларово изражение в историята, въпреки и не откакто бъде поправено по отношение на инфлацията, и е предопределено да противодейства на възходящата мощност на военните на Китай и Русия.

За съпоставяне, Китай през този месец разгласи нарастване от 7,5 % на военните си разноски за годината, до 1,19 трлн. юана (177 милиарда долара), макар че доста специалисти и дипломати настояват, че действителната цифра евентуално е надалеч по-висока. Китай отхвърля това.

В изказване китайското военно министерство повтори нормалната си позиция, че е ангажирано към кротичък път и сподели, че Съединени американски щати обичали да приказват за " теорията за опасността Китай ".

" Отбелязахме, че когато американското министерство на защитата се бори за военни разноски, то постоянно обича дребните дреболии, пробвайки се да получи още повече облаги за себе си, като преувеличава опасността от други страни ", подчертаха китайските военни.

" Това е недалновидно и извънредно рисково ", предизвестиха от китайското военно ведомство.

Китайските военни приканиха Съединени американски щати да се откажат от мисленето от времената на Студената война и да подхващат стъпки за поощряване на здравословното и устойчиво развиване на двустранните връзки сред въоръжените сили на двете страни.

Двете страни постоянно декларират, че са ангажирани със постоянни военни връзки, само че все пак техните въоръжени сили през последните години се сблъскаха на няколко пъти, изключително в противоречивото Южнокитайско море, където военноморските сили на Съединени американски щати организират патрули за независимост на корабоплаването.

Китай също по този начин се опълчва твърдо на продажбата на американски оръжия на самоуправляващия се и либерален Тайван, който Пекин счита за своя свещена територия, и който може да бъде зависещ със мощ при нужда. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР