Министерството на отбраната (МО) обяви обществена поръчка, която включва извършване

...
Министерството на отбраната (МО) обяви обществена поръчка, която включва извършване
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за МиГ-29

Министерството на защитата (МО) разгласи социална поръчка, която включва осъществяване на основен/капитално-възстановителен ремонт (КВР) на шест мотора РД-33, сер. 2, за самолети МиГ-29, за възобновяване на техния междуремонтен запас и междуремонтен период на работа. Това демонстрира информация в регистъра за публични поръчки.

Поръчката е оповестена на 5 април т.г., а крайният период за приемане на предложения или на заявки за присъединяване е 17 май.

Прогнозната стойност (без ДДС) е 19 620 000 лева, а с Данък добавена стойност - 23 544 000 лв..

На 11 август 2023 година МО подписа контракт за ремонт на шест мотора за МиГ-29, напомня Българска телеграфна агенция.

За обезпечаване на летателната валидност на изтребителите МиГ-29 до реализиране на оперативни качества за носене на бойно дежурство с новата бойна платформа F-16 Block 70, МО разпореди осъществяването на социална поръчка с предмет „ Основен/капитално-възстановителен ремонт на мотори РД-33, сер. 2 за самолети МиГ-29 “ на полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A.

Двигателите за МиГ-29 предстоят да бъдат пратени за ремонт в Полша, сподели заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев пред публицисти в края на август м.г.

България ще разчита на изтребителите МиГ-29 да носят бойното дежурство, до момента в който самолетите F-16 Block 70 не поемат напълно защитата на българското въздушно пространство, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев по време на чуването си в парламентарната комисия по защита през юли предходната година.

Първите F-16 Block 70 би трябвало да дойдат у нас при започване на 2025 година, а останалите от първите осем поръчани - през 2026 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР