Министерството на образованието на Гърция съобщи, че е съгласувано от

...
Министерството на образованието на Гърция съобщи, че е съгласувано от
Коментари Харесай

В Гърция заличават данни за религиозна и национална принадлежност на учениците

Министерството на образованието на Гърция заяви, че е в съгласие от учебните записи и удостоверения да бъдат отстранени данни за религиозна или национална принадлежност на учениците, заяви МИА.
Съобщението е по отношение на решението на държавните институции за дискретност в отговор на тъжба от страна на атеисти и деятели за отбрана на човешките права.
Държавата счита, че е незаконно учебните управляващи да вкарват в интернет-портала на Министерството на образованието данни по отношение на религиозната и национална принадлежност на учениците в документите за довеждане докрай на учебно заведение. Същата мярка се отнася и до заявки, които неправославни гръцки жители би трябвало да подписват, за освобождение на децата им от наложителните часове по вяра.
Министърът на образованието Ники Керамеос съобщи, че държавното управление ще предприеме нужните стъпки, с цел да извърши решението.
Гърция отстрани през 2000 година рубрика религиозна принадлежност в персоналните карти, макар съпротивата на Гръцката православна черква, напомни БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР