Министерството на образованието и науката ще предостави 12,8 милиона лева

...
Министерството на образованието и науката ще предостави 12,8 милиона лева
Коментари Харесай

МОН осигури пари за тестове за всички ученици до края на 2021 г.

Министерството на образованието и науката ще даде 12,8 милиона лв. от своя бюджет на Министерството на здравеопазването за закупуване на проби за възпитаници.

За да обезпечи тези средства, просветното министерство отсрочва за идната година някои ремонтни и капиталови действия в учебните заведения, детските градини и центровете за специфична просветителна поддръжка и за поддръжка на личностното развиване.

В края на октомври кабинетът отпусна 13 милиона лв., с които сега се купуват проби. Заедно с спомагателните 12,8 милиона лв. парите ще стигнат за проучване на учениците от 1-ви до 12-и клас до края на 2021 година

Целта е освен всички да учат присъствено, само че и безвредната среда в учебно заведение да бъде обезпечена най-малко до коледната почивка.

До момента министерството на образованието е получило от министерството на опазването на здравето общо 851 000 теста за учениците от 1-ви до 4-ти клас. От 10 ноември тази година до в този момент се изразходени към 300 000 от тях.

Остатъкът ще стигне за дребните възпитаници до края на идната седмица. Очакват се още доставки, които ще бъдат разпределени в учебните заведения в страната в границите на 24 часа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР