Министерството на образованието и науката създаде онлайн каталог с над

...
Министерството на образованието и науката създаде онлайн каталог с над
Коментари Харесай

10 500 видеоуроци и игри в безплатен онлайн каталог

Министерството на образованието и науката сътвори онлайн азбучник с над 10 500 безвъзмездни просветителни запаси - уроци, видеоклипове, игри, софтуерни симулации и картинки. Те могат да се употребяват както независимо от учителите, учениците и техните родители, по този начин и да се комбинират за основаване на по-сложно образователно наличие и по-интерактивни занятия.

Шестдесет % от свободните запаси са основани от преподаватели в българските учебни заведения посредством принадлежности като Liveworksheets, LearningApps, H5P, Wordwall, Quizizz, Quizlet, Wakelet, Wizer Qoconqr, Smart test и други Останалите са събрани от някои от най-големите снабдители на просветително наличие - TED ED, Free 3D anatomy Models, National Science Foundation, CommonSpaces, Library of the Congres, ClicZone, Платформата за интерактивни симулации по STEM дисциплини, основана и поддържана от University of Colorado Boulder, Play Mathematics, Europeana, Кан Академия, Академико и други

Платформата разрешава даден урок или видеоклип да бъдат елементарно открити посредством пречистване по разнообразни критерии - стадий на обучение, клас, предмет или тип на ресурса. Може да се търси и по основна дума или създател.

Онлайн каталогът е основан по план „ Образование за утрешния ден” с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован растеж” (ОП НОИР) 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством европейските структурни и капиталови фондове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР