Министерството на образованието и науката (МОН) организира обучението на 84

...
Министерството на образованието и науката (МОН) организира обучението на 84
Коментари Харесай

Още 84 психолози се борят с дрогата в училищата

Министерството на образованието и науката (МОН) провежда образованието на 84 психолози, чиято задача ще е да се борят с използването на опиати в учебните заведения. Те ще бъдат разпределени по трима във всяка административна област. В тяхната подготовка ще се включат Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, Главна дирекция „ Национална полиция “, Агенция „ Митници “, Министерството на здравеопазването и Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД).

Психолозите ще се учат да разпознават признаците при приложимост на наркотични субстанции, да предотвратяват разпространяване или приложимост на дрога в учебните заведения, както и да реагират при такива случаи в съдействие с способените органи. Предвиждат се такива образования и за учителите.

Това стана ясно на поредна междуведомствена среща при премиера акад. Николай Денков в границите на координационния механизъм за битка против вноса, производството и разпространяването на опиати в България.

На нея институциите се договориха още да разработят общ механизъм за противопоставяне на използването и разпространяването на опиати в учебно заведение. Водещо при осъществяването на тази задача ще бъде МОН. Ще вземат участие също министерствата на вътрешните работи, на опазването на здравето и на младежта и спорта, Агенция „ Митници “, Националното съдружие на общините в Република България, ДАЗД, Националното посланичество на студентските препоръки, ученическите препоръки и други

В хода на взаимната работа на институциите ще бъдат събрани и систематизирани всички налични запаси по тематиката – материали, методически управления, стратегии за работа с възпитаници и други, които могат да бъдат в помощ на педагогическите експерти. Ще се разпореди и правенето на спомагателни материали, включително цифровизирани, които да бъдат налични както за учителите, по този начин и за учениците и техните родители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР