Министерството на младежта и спорта стартира кампанията Спортът е за

...
Министерството на младежта и спорта стартира кампанията Спортът е за
Коментари Харесай

Стартира кампанията Спортът е за всички на Министерството на младежта и спорта

Министерството на младежта и спорта започва акцията " Спортът е за всички " през днешния ден. В рамките на самодейността огромните имена на българския спорт в особено снимани видео материали споделят за избора им да посветят живота си на спорта, за неговата движеща мощ и за пътя им към триумфа като осъществени персони и спортисти.

" Спортът построява неповторими качества у нас - учи ни на дисциплинираност, на труд, да играем почтено. Придобиваме самочувствие и убеденост. Затова се обръщам към всички българи - намерете време да спортувате, тъй като това е инвестиция във Вас самите ", приканва министърът на младежта и спорта Димитър Илиев във видео, оповестено в профила на ММС във фейсбук. Илиев се обръща и към децата, акцентирайки че в този момент е моментът да изберат дали да останат пред електронните устройства или да се посветят на обичан спорт и един ден да бъдат образец за подражателство като нашите носители на олимпийски, международни и европейски трофеи, които се включиха в акцията " Спортът е за всички ". Министърът акцентира и голямата роля на родителите да стимулират децата си да стартират да упражняват в името на здравословен и първокласен метод на живот.

За да усъвършенства достъпът до благоприятни условия за всеобщ спорт, екипът на министър Илиев интензивно работи по стратегии за основаването на условия за повишение на физическата интензивност и практикуването на спорт, както от децата, по този начин и от възрастните. През актуалната година се осъществят 237 плана на спортни организации по 7 стратегии и действия на ММС, които дават опция на над 100 000 деца да спортуват. Обсъжда се също в бюджета за 2024 година да се заложи нарастване на годишните средства за спорт за децата в детските градини, за учениците в учебните заведения и за студентите в университетите.

Кампанията " Спортът е за всички " ще бъде непрекъснато дейна в границите на мандата на министър Илиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР