Министерството на младежта и спорта ще осигури нужните средства за

...
Министерството на младежта и спорта ще осигури нужните средства за
Коментари Харесай

Спортният министър обеща пари за ремонт на залата по вдигане на тежести в Търговище

Министерството на младежта и спорта ще обезпечи нужните средства за ремонт на залата по повдигане на тежести, ситуирана в двора на спортното учебно заведение в Търговище. Това стана ясно при посещаване на министър Красен Кралев в четвъртък. На място, в спортната зала, в която тренира тимът по повдигане на тежести „ Светкавица – 2018 ”, той се срещна с изискванията на работа. Базата е в дървена колиба с повърхност от към 200 кв. м. и е построена още през 70-те години.
 Спортният министър диалога в залата с треньора по повдигане на тежести Илиян Събев, който приготвя и европейската шампионка Ивана Петрова. Тя също тренира при мизерните условия, които Кралев даде обещание да се трансформират с нужното финансиране.  Министър Кралев се снима с част от децата, трениращи в залата. До него е регионалният шеф Митко Стайков, а кметът на Търговище доктор Дарин Димитров беседва с дребните шампионки, които носят медали за града.
След доста поправки през годините, тя е в извънредно неприятно положение, аргументираха нуждата от реновиране кметът на Търговище доктор Дарин Димитров и регионалният шеф Митко Стайков. Нужни са замяна на покрива, подови настилки, топлоизолация и ред други, които са разчетени на към 70 000 лева

Общинският съвет същия ден даде единодушие кметската администрация да кандидатства пред министерството за тези пари по реда на наредбата за финансово подкрепяне на строителство и поправки на спортни обекти.

Министър Кралев добави, че ще бъдат обезпечени и средства за закупуване на щанги и нужното подготвително съоръжение, с цел да се подобрят изискванията за подготовка на учениците.

В Търговище той прегледа и залата за бокс, която също се нуждае от незабавен ремонт. Посети и актуализирания спортно-тренировъчен комплекс, в който упражняват над 450 деца, младежи и изявени спортисти. Сградата беше реновирана с целеви средства, отпуснати от държавното управление по стимулирано искане на кмета на Търговище.

Д-р Димитров срещна министъра и с построяването на тенис кортове, които се вършат със средства от общинския бюджет, както и други действия по възстановяване и модернизиране на спортните бази в града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР