Министерството на младежта и спорта отличи най-добрите спортисти на България

...
Министерството на младежта и спорта отличи най-добрите спортисти на България
Коментари Харесай

Спортното министерство награди най-добрите спортисти от 2023 г.

Министерството на младежта и спорта отличи най-хубавите спортисти на България за миналата година на церемонията " Спортната популярност на България 2023 ".

Премиерът Николай Денков беше измежду формалните посетители на събитието, както и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, ръководителят на комисията по въпросите на децата, фамилията, младежта и спорта в Народното събрание Небие Кабак, доста народни представители, президенти на спортни федерации, олимпийски, международни и европейски първенци и други.

По време на събитието бяха отличени спортистите, завоювали медали на Световни и Европейски шампионати в олимпийски и паралимпийски дисциплини и категории. По този аршин всеки един спортист, донесъл на България златен, сребърен или бронзов орден е премиран от Българския състезателен тотализатор. За задачата са обезпечени средства в размер на 110 000 лв..

" Не знам да опиша какъв брой съм разчувствам, че пред мен има толкоз доста първенци. Благодаря на всички вас за лишенията, за напъните, които полагате. Благодаря и на вашите треньори, които стоят зад тила ви. Тази година е доста специфична, след 5-6 месеца са олимпийските игри в Париж. Аз съм сигурен, че вашите съперници ще треперят, когато се изправите против тях. Министерството и държавате ще бъдат зад Вас и по тази причина би трябвало да се чувствате подкрепени. Ако имате потребност от нещо, ние сме отсреща. искам триумф през новата година, здраве и мощ, напред и нагоре ", съобщи министър Илиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР