Министерството на младежта и спорта одобри проект на фондация Играй

...
Министерството на младежта и спорта одобри проект на фондация Играй
Коментари Харесай

Министерството на младежта и спорта одобри проект на Играй с Развитие

Министерството на младежта и спорта утвърди план на фондация " Играй с Развитие " по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия, по член 10а от закона за хазарта за 2019 година.

Проектът " Аз спортувам " е на стойност 39 500 лв. и ще бъде осъществен в границите на 5 месеца - от 1 юни до 30 септември, като посредством него над 140 деца от Тетевен и Сливен ще имат опция да спортуват, да приказват за спорт, да се срещат с огромни наши първенци.

Една от концепциите е точно през летните месеци - когато децата са отвън контрола на учебните занимания, те да бъдат дружно в спортната зала със своите треньори и връстници. Основната цел е след привършване на плана, колкото се може повече деца да продължат да се занимават със спорт в свободното си време.

И Тетевен, и Сливен са известни с волейболните си обичаи и през последните години влагат доста сила и труд в насърчаване на детско-юношеските си школи. Това е положителната база за привличане на още подрастващи в залата. Специалистите и в двата града имат опит в работата с деца в неравностойно състояние, на които спортът дава съществени благоприятни условия за социализация и осъществяване.
 Снимка 438423
Източник:

Проектът на " Играй с Развитие " обръща изключително внимание на тези деца и привличането им към волейболните занимания.

Вече две години фондацията интензивно и поредно поддържа детско-юношески тимове в петте групови спорта - волейбол, футбол, баскетбол, водна топка и хандбал. Доверието, което ММС гласоподава на " Играй с Развитие " с одобряването на плана, ще даде опция фондацията доста по-целенасочено, дейно и резултатно да осъществя концепциите си за подкрепяне на спортуващите деца в Тетевен и Сливен, като дружно с това се гони и допустимо най-дълготраен резултат от работата по плана " Аз спортувам ".
 Над 140 девойки и момчета стават част от магията на волейбола с плана
Над 140 девойки и момчета стават част от магията на волейбола с плана " Аз спортувам " на фондация " Играй с Развитие "

Проект с грижа за децата!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР