Министерството на младежта и спорта одобри финансирането на проект на

...
Министерството на младежта и спорта одобри финансирането на проект на
Коментари Харесай

Община Сандански с одобрен проект за подмяна на тревната настилка на стадиона 


Министерството на младежта и спорта утвърди финансирането на план на община Сандански за цялостна замяна на тревната настилка на Градския стадион в Сандански. Общата стойност на плана е 200 хиляди лева
Днес, на среща сред зам. -министъра на младежта и спорта – инж. Владимир Харизанов и кметът на община Сандански – Атанас Стоянов, бяха разисквани опциите и за други бъдещи капиталови планове в региона на спорта и спортната активност.
Градският стадион в Сандански се употребява интензивно, както за подготовка, по този начин и за провеждането на контролни и публични футболни срещи, като на него семейства локалния ФК „ Вихрен “. Прилежащите спортни уреди – лекоатлетическата писта и подготвителния терен с изкуствена настилка, са в доста положително положение, само че естественото тревно покритие на футболния терен е амортизирано и мъчно за поддържане.

С реализацията на утвърждения план тревното покритие ще бъде напълно сменено посредством потреблението на модерни технологии. След премахването на остарялата и амортизирана тревна настилка, теренът ще бъде валиран и изравнен с лазерен грейдер. Новото тревно покритие е особено селектирано за футболни терени и ще бъде конфигурирано машинно.
Изпълнението на плана ще усъвършенства цялостния образ на спортния комплекс към градския стадион. Новото, професионално тревно покритие ще способства за забележителното повишение на качеството на футболните мероприятия, провеждани на градския стадион.
Освен за локална спортна активност, качественият терен, както и удобният климат в община Сандански ще привлекат и други професионални футболни клубове на подготовка, по време на зимната пауза.
Същевременно, в края на месец март, тази година, община #Сандански внесе и различен механически план в Министерството на младежта и спорта. Изготвеният план планува построяването на ново футболно игрище с размери 60/40 метра. Футболният терен се планува да бъде построен в непосредствена непосредственост до Спортна зала – Сандански.
Реализирането на новите планове, ориентирани към възстановяване на спортната база на община Сандански, ще покачат качеството на работа на спортните клубове и опциите за развиването на спорта в нашата община.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР