Министерството на младежта и спорта излезе с официална позиция по

...
Министерството на младежта и спорта излезе с официална позиция по
Коментари Харесай

Официално: ММС каза какво плаща и колко ще дължи ЦСКА - София за Армията след 1 март 2023 г.

Министерството на младежта и спорта излезе с публична позиция във връзка подписания меморандум сред " Сердика спортни парцели " и ЦСКА - София. В известието се споделя, че " алените " не заплащат наем за стадион " Българска войска " от 1 май 2022 година до 1 март 2023 година, само че след втората дата ще дължат наем за въпросните 10 месеца и той би трябвало да бъде заплатен.

Ето какво споделя ММС:

" Във връзка с постъпили журналистически въпроси по отношение на подписания меморандум сред “Сердика спортни парцели “ ЕАД и ЦСКА София за градеж и реорганизация на стадион „ Българска войска “, пресцентърът на Министерството на младежта и спорта прецизира следното:

Дружеството, което ще бъде записано, ще се споделя “Спортни парцели Българска войска ” АД.

Моделът, по който ще бъде образуван капиталът на сдружение е оповестеният в РМС от 2019 година, а точно равни като стойност вноски - непарична от страна на „ Сердика спортни парцели “ ЕАД и парична от страна на ЦСКА София.

Паричната вноска на ЦСКА София би трябвало да е равна на непаричната вноска от страна на “Сердика спортни парцели ” ЕАД, като според подписания меморандум ще бъде осъществена нова оценка на парцела от движимости лица.

Всички вложения по реконструирането на стадиона са за сметка на ЦСКА, „ Сердика спортни парцели “ ЕАД няма да заплаща нищо.

Независимо от размера на инвестицията, броят на акциите няма да се трансформира и ММС, посредством ССИ, ще резервира своя дял от 50%, като ще остане пълновръстен акционер в „ Спортни парцели Българска войска “ АД. Всякакви решения за ръководството на сдружението се взимат единствено и само с цялостно болшинство от гласовете на акционерите.

Наемателят заплаща дължимия наем за базата в Панчарево, консумативните разходи и налозите за стадион “Българска войска ”.

Единствено не се начислява наем за използването на стадиона за интервала 01.05.2022 - 01.03.2023, само че това не значи, че тези наеми не се дължат. Дължат се и ще бъдат начислени след тази дата. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР