Министерството на културата подкрепя церемонията по връчването на националните награди

...
Министерството на културата подкрепя церемонията по връчването на националните награди
Коментари Харесай

Съюзът на артистите в България обяви номинациите за „ИКАР – 2022”

Министерството на културата поддържа церемонията по връчването на националните награди „ ИКАР ”, която се организира в Световния ден на театъра, 27 март
  На публична конференция през днешния ден с присъединяване на зам.-министъра на културата Весела Кондакова Съюзът на артистите в България разгласи номинациите за Националните награди „ ИКАР – 2022 ”.
  „ Знаем, че премиите са доста значими, тъй като изострят вниманието на хората. Мога да пожелая триумф и въодушевена игра на всички при възходящото напрежение от оповестяването на номинациите, до връчването на премиите. Поздравления за всички номинирани, това е огромен триумф! “, показа по време на събитието зам.-министър Кондакова.
  Пресконференцията беше открита от ръководителя на САБ, Христо Мутафчиев, който пожела на добър час на всички, които ще се борят за влиятелното отличие и разяснява ексцентричната визия на тазгодишното издание на Националните награди „ ИКАР – 2022 ” с думите: „ Опитваме се да бъдем съпричастни с всичко, което се случва в света “.
  Председателят на Съюза разгласи и трите специфични оценки. Наградата за извънреден принос в региона на музиката е за певицата Мими Николова, за чест и достолепие – за артиста Симеон Алексиев от Пловдивския спектакъл, а за извънреден принос в региона на българския спектакъл – за режисьора Асен Шопов.
  Представители на комисията, определила номинациите за най-хубави достижения в региона на трагичния спектакъл, бяха театроведът доцент доктор Румяна Николова, режисьорът Василена Радева и артистът Боян Арсов. Представител на комисията, която дефинира номинираните за най-хубави достижения в региона на кукленото изкуство, беше артистът Румен Угрински.
  Тази година публиката ще има опция да поддържа своя любимец, като гласоподава в анкетата на уеб страницата на САБ до 27 март.
  Официалната 48-а гала по връчването на премиите е планувана за 27 март и ще се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Както всяка година събитието ще се излъчи от Българската национална телевизия.
  По традиция влиятелните оценки в региона на театралните изкуства се присъждат от 1974 година в Световния ден на театъра – 27 март. Всички номинирани спектакли ще бъдат показани в границите на ХVІІ издание на Софийския сценичен салон, който по традиция е част от Календара на културните събития на Столичната община, както и от Националния културен календар.
  Имената на всички номинирани спектакли и актьори са оповестени в уеб страницата на Съюза на артистите в България на .
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР