Министерството на културата обяви на сайта си конкурс за заемане

...
Министерството на културата обяви на сайта си конкурс за заемане
Коментари Харесай

Министерството на културата обяви конкурс за директор на Класическата гимназия

Министерството на културата разгласи на уеб страницата си конкурс за заемане на длъжността шеф в Националната гимназия по антични езици и култури " Свети Константин Кирил Философ ", позната като Класическата гимназия.

 

От 2012 година шеф на учебното заведение е Мариела Папазова. В последните няколко месеца учебното заведение беше обект на инспекции от Министерството на културата, чиито резултати ведомството към момента не е известило.

 

Причината за тях са сигнали, подадени от създателите на петицията " Бъдеще за НГДЕК ", сплотяваща родители, ученици и някогашни преподаватели на гимназията. В известие до медиите те показаха редица проблеми в учебното заведение като корупция, уволнени над 35 преподаватели, липса на оборудвани кабинети.

 

В началото на декември напрежението ескалира до оставки. Над 40 преподаватели в гимназията подадоха молби за овакантяване в символ на митинг. Те се оповестиха против редицата инспекции от страна на Министерството на културата. Учителите обявиха, че сигналите са подадени от една и съща група - някогашни ученици и преподаватели на гимназията, които имат частни ползи.

 

В период от един месец от публикуването на обявата - до 9.02.2024 в това число, претендентите би трябвало да показват в Министерство на културата нужните документи.

 

Конкурсът се организира посредством разглеждане на показаните документи и идея за развиването на Национална гимназия за антични езици и култури " Константин Кирил Философ " - София, за идващите четири години, както и събеседване, предава " Дневник ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР