Министерството на иновациите и растежа започва да сключва договори с

...
Министерството на иновациите и растежа започва да сключва договори с
Коментари Харесай

Министър Пулев: Започваме сключването на договори с 1599 фирми по втората процедура от ПВУ

Министерството на нововъведенията и растежа стартира да подписва контракти с 1599 компании, които са утвърдени за финансиране по втората към този момент завършила за кандидатстване процедура от Плана за възобновяване – „ ИКТ решения и киберсигурност “. Вече са изпратени първите 750 предложения към микро-, дребни и междинни предприятия у нас.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка почналото през днешния ден подписване на контракти с компаниите.

„ По процедурата няма да се постанова съфинансиране от фирмите. В взаимозависимост от декларираните потребности компаниите ще получат грантове сред 3000 лева и 20 000 лева “, сподели още Пулев.

Припомняме, че по процедурата се аплайваше сред октомври 2022 година и декември 2022 година, като бяха подадени над 7600 планови оферти. През февруари 2023 година бяха оповестени и спечелилите финансиране 1599 компании, които ще получат общо 30.6 млн. лева

Компаниите ще имат опцията да закупуват програмен продукт за усъвършенстване на управническите, индустриалните и логистичните процеси, както и да си обезпечат по-добра осведомителна и киберсигурност.

Със средствата ще могат да се покриват разноски и за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР