Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи създаването и развитието

...
Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи създаването и развитието
Коментари Харесай

С 207 млн. лева финансират изграждането на 11 индустриални зони в 10 български града

Министерството на нововъведенията и растежа ще поддържа основаването и развиването на 11 индустриални зони и парка в България, основно в северната част на страната .

Те ще получат безплатно финансиране на стойност близо 207 милиона лв. , обезпечени от Плана за възобновяване и резистентност посредством „ Програма за обществена поддръжка за развиването на индустриални региони , паркове и сходни територии и за привличане на вложения („ AttractInvestBG “) “.

По оповестената от Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност ” процедура аплайваха 20 плана , заявявайки финансиране на обща стойност към 384 милиона лв..

Финансиране ще получат 11 индустриални парка и зони в 10 града : Русе, Шумен (два индустриални парка), Свищов, Ловеч, София, Бургас, Стара Загора, Видин, Търговище и Сливен. Програмата дава приоритет на претендентите от Северна България , за понижаване на районните несъответствия.

Сред утвърдените планове, седем са за съществуващи индустриални паркове/зони , основани преди 28 април 2022 година, а четири са за нови или в развой на създаване, основани след тази дата.

По процедурата на Министерството на нововъведенията и растежа, по Плана за възобновяване и резистентност, бяха възможни за кандидатстване оператори на всички индустриални зони и паркове в страната – държавни, общински, взаимни и частни, новосъздадени или в напреднал стадий на развиване. Допустими действия за безвъзмездната финансова помощ включват създаване и реорганизация на техническа инфраструктура , вътрешна инфраструктура в индустриалните паркове/зони, научно-изследователска инфраструктура и екологична вътрешна инфраструктура (като зарядни станции на слънчеви акумулатори за електромобили).

Владислав Панев: Мястото на ПП-ДБ в новия парламент е в съпротива!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР