Министерството на иновациите и растежа (МИР) стартира партньорството си с

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) стартира партньорството си с
Коментари Харесай

Българският бизнес ще може да разчита на 180 млн. евро по ПВУ чрез финансови инструменти

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) започва партньорството си с Европейския капиталов фонд (ЕИФ), част от Групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ).

МИР разпорежда на Групата на Европейска инвестиционна банка мандат за ръководството на три дялови финансови инструмента от Националния проект за възобновяване и резистентност (НПВУ), съобщи кореспондент на БГНЕС.

Българският бизнес ще може да разчита на 180 млн. евро по ПВУ посредством финансови принадлежности, а договорът подписаха министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, президентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова и шефът на ЕИФ и началник на ръководството на мандата Хуберт Котони.

Огромно благодаря на екипа на Главната дирекция, на нашите европейски сътрудници. Можем да се похвалиш с едни отлични резултати за дребния и междинен бизнес. Успехме да договорим сериозен запас, който ще поддържа и заздрави облика на нашето министерство, сподели Александър Пулев.

Вицепрезидентът на Европейска инвестиционна банка Лиляна Павлова също благодаря за напъните тези мандати да бъдат факт. " Имаме министерство, което в този момент има главен ангажимент да поддържа нововъведенията, бизнеса, бизнесмените ", съобщи тя.

Директорът на ЕИФ и началник на ръководството на мандата Хуберт Котони от своя страна означи, че това съглашение е въпрос на доверие и тук не става дума само за финансови запаси, а за промени в структурата на страната.

" Тези 180 милиона евро, които са ни доверени, са доста подобаващи, с цел да поддържат дребни и междинни предприятия ", акцентира той и уточни, че се следят в Европа, както и в страната по отношение на развиването на стопанската система какви са въздействията и в този смисъл финансовите принадлежности са доста значими./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР