Министерството на иновациите и растежа /МИР/ и Европейската космическа агенция

...
Министерството на иновациите и растежа /МИР/ и Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

Пулев: Над 7 млн. евро получиха 43 български космически проекти

Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ и Европейската галактическа организация /ЕКА/ провеждат осведомителни дни на 3 и 4 април в София по отношение на опциите за присъединяване на български компании и научни организации в Деветата тръжна процедура на ЕКА за България, оповестиха от ведомството. Министър Александър Пулев ще открие събитието на 3 април от 09:00 часа в София Тех Парк.

Над 7 млн. евро са получили до момента 43 български галактически плана по програмата на Европейската галактическа организация. Това е за интервала от подписването на първото Споразумение за Европейска кооперираща страна на България с ЕКА през 2015 година Общо са извършени осем тръжни процедури, по които са постъпили над 130 български планови оферти .

Деветата тръжна процедура ще започва на 24 април 2023 година , като крайната дата за подаване на планови оферти е 16 юни 2023 година Кандидатстването ще става на електронната страница на ЕКА. Процедурата е ориентирана към български компании, университетски и проучвателен организации.

Насърчава се присъединяване на дребни и междинни предприятия , както и стартъпи с капацитет да развиват галактически технологии и данни, да разработят нововъведения против климатичните промени и развиването на браншове като сигурност, земеделие, превоз, авиация и други Сред предметите на процедурата са галактическа просвета, научни проучвания и приложения, телекомуникации, микрогравитационни проучвания и други.

Събитието ще разреши продан на опит сред водещите български компании в галактическия бранш и нови участници в процедурите . Ще бъдат показани сполучливи практики от изпълнените към този момент планове, финансирани по Плана за европейска кооперираща страна /ПЕКД/.

Експерти от Агенцията ще дадат насоки за кандидатстването по галактическата стратегия . В помощ на родните компании и научни организации ще бъдат извършени и безвъзмездни обучителни курсове, които МИР контракти преди няколко месеца.

Събитието ще се организира на 3 и 4 април в София Тех Парк , бул. Цариградско шосе 111, Сграда Лабораторен комплекс, ет.1, Зала 3.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР