Министерството на икономиката се разделя на две самостоятелни ведомства. Корнелия

...
Министерството на икономиката се разделя на две самостоятелни ведомства. Корнелия
Коментари Харесай

Министерството на икономиката се разделя на две, Нинова и Лорер приеха новите си постове |

Министерството на стопанската система се разделя на две независими ведомства. Корнелия Нинова и Даниел Лорер през днешния ден одобриха постовете на министри - на стопанската система и промишлеността и на нововъведенията и растежа, от служебния министър Даниела Везиева.

При встъпването си в служба Нинова съобщи, че е отговорност да поеме сектор стопанска система и промишленост: „ Разбирам, че да има опция да правиш другите политики - здравна, обществена, просветителна, е належащо да имаш развита стопанска система. Да има доходи от висок стопански напредък, с цел да може да се реализира цялата стратегия на държавното управление. “

Нинова подчертава, че дружно с екипа си слагат амбициозна цел, а точно висок напредък, включващ - стопанска система на знанието, ограничение на сивия бранш, облекчение на бюрокрацията и административната тежест, както и ориентиране на вниманието към българския бизнес в икономическата рецесия, с цел да почувстват българските компании, че имат страната до себе си.

Корнелия Нинова отбеляза, че всички тези ограничения ще са в интерес на високия стопански напредък, от който ще зависи финансирането на другите политики на новото държавно управление.

Чака ни доста работа. За първи път България взема решение с това държавно управление да сложи фокус върху икономическия напредък и нововъведения, съобщи при встъпването си в служба новият министър на икономическия напредък и нововъведенията Даниел Лорер.

Той означи, че в повереното му ведомство са събрани набор от финансови принадлежности, с които ще се даде доста явен знак, както на българските бизнесмени, по този начин и на българските дребни и междинни предприятия, а също и на непознатите вложители.

„ България е отворена за бизнес и то интелигентен бизнес. България желае да е първа, не желаеме повече да сме последни и Министерството на растежа и нововъведенията ще го демонстрира на целия свят “, изтъкна Даниел Лорер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР