Ние гласувахме за всички, така че работата да тръгне. Всички

...
Ние гласувахме за всички, така че работата да тръгне. Всички
Коментари Харесай

Ако президентът Ако президентът не ни даде мандата, отиваме на избори, отсече Тошко

Ние гласувахме за всички, тъй че работата да тръгне. Всички партии ще минат на съвещания. Това е разумният метод, по тази причина го и направихме.

Иначе щяхме да стоим още вътре, да се заяждаме всяка партия за нещо. Междувременно на депутатите се заплаща, без значение че влизат за по 20 минути. " Това разяснява пред Bulgaria ON AIR депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Думите му идват на фона, че президентът Румен Радев стартира съвещания с представители на парламентарните групи от 24 юни. Стои въпросът в коя партия ще отиде третият мандат.

" Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност.

Ако стигне до нас третият мандат, ние сме подготвени с това, което би трябвало да създадем, там имаме задоволително време да проведем умерено нужните диалози с всички партии ", добави Йорданов.

Според него има специалисти както в Има Такъв Народ, по този начин и в другите партии, с които може да се сформира експертно държавно управление.

" Няма да кажем " това държавно управление ще бъде доминирано от Има Такъв Народ " и с това да убием самата концепция за експертност. И в Демократична България има доста положителни специалисти, и в Българска социалистическа партия има.

Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в Народното събрание страната да има ръководство и непоклатимост, тъй като едно експертно държавно управление, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има нужната непоклатимост.

И няма да е някаква сглобка сред манастирски дворове с патронажа на починалия Алексей Петров ", разяснява той и добави:

" Липсата на държавно управление нанася и вреди върху хората поради неналичието на работещи институции ".

" От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш диалози с възможни твои сътрудници, преценявате дружно кой човек ще свърши най-хубава работа в даден бранш, или другото - назоваваме го експертен кабинет, а слагаме който си желаеме.

Има във всяка една партия специалисти. Лошото, когато няма държавно управление е, че страната блокира. Това ѝ нанася и финансови вреди.

Не може питателните артикули в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция ", уточни Йорданов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР