Министерството на икономиката и индустрията стартира анкета за очакваните въздействия

...
Министерството на икономиката и индустрията стартира анкета за очакваните въздействия
Коментари Харесай

Икономическото министерство пита бизнеса колко ще му струва приемането на еврото

Министерството на стопанската система и промишлеността започва анкета за предстоящите въздействия от прехода към евро върху дребните и междинни предприятия в България. От през днешния ден до 16 декември ще се организира онлайн допитване на уеб страницата на институцията, а анкетата ще бъде публикувана и посредством профилирани организации. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Резултатите от изследването ще подкрепят способените органи от българската администрация да разпознават проблеми в процеса по прекосяването от едната към другата валута от позиция на фирмите. Ще бъдат регистрирани и предстоящите изгоди за предприятията от приемането на еврото.

Анкетата е анонимна и съдържа въпроси, които да изяснят тематики като предстоящи разноски, свързани с адаптиране на фискалните устройства и смяна на счетоводния програмен продукт. Информация се събира и за потребностите от образование на личния състав и други вероятни провокации пред предприятията в процеса на въвеждане на еврото.

Оценките от анкетата ще бъдат употребявани при обмисляне на стратегическите документи в бранша и ще се взимат поради при подготовка на законодателни промени.

 

Анкетата може да бъде открита
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР